Gezin

Gezin - Familiale polis

Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering dekt je burgerlijke aansprakelijkheid (BA) in je privéleven. Wat betekent dat? Loopt iemand schade op door jouw fout, nalatigheid of vergetelheid? Of door je kinderen? Dan kan die persoon een schadevergoeding van je vragen. Daartegen ben je beschermd met een familiale verzekering.

En als jij schade oploopt door de fout of nalatigheid van iemand anders? Dan zorgt de verzekering rechtsbijstand in je privéleven voor de nodige juridische hulp en bijstand om die schade vergoed te krijgen. Deze is standaard inbegrepen in je familiale verzekering als je ze afsluit via KBC Touch. De familiale verzekering van KBC heet KBC-Gezinspolis.

Is een familiale verzekering verplicht?

Een familiale verzekering is niet verplicht. Toch heeft bijna elke Belg er één, want ze is eigenlijk onmisbaar in elk gezin. Ook als je geen kinderen hebt. Een klein ongeluk kan grote gevolgen hebben. Stel je voor dat het slachtoffer blijvend invalide wordt, dan kun je een leven lang verantwoordelijk blijven voor de kosten. De KBC-Gezinspolis beschermt je tegen zo’n situaties, voor een relatief lage premie.

Misschien voldoet de basisverzekering niet voor jou. Kijk zeker eens naar de mogelijke uitbreidingen, zoals juridische bijstand bij consumentengeschillen of een extra verzekering voor honden. 

4 vaak voorkomende schadegevallen

We gingen na waarvoor onze klanten het vaakst een beroep doen op hun familiale verzekering. Enkele voorbeelden:

Een waterlek in jouw badkamer veroorzaakt vochtschade bij de buren

Je stoot per ongeluk de nieuwe smartphone van een vriendin van de tafel. In het scherm zit een barst

Met je fiets aan de hand wandel je tussen 2 geparkeerde auto's. Onbedoeld laat je een kras achter in een autodeur

Je zaagt een boom om in jouw tuin, maar hij valt de verkeerde kant op. De tuinschutting en -meubels van de buurman sneuvelen

Offerte aanvragen

U moet uw e-mailadres invullen.
U moet uw vraag invullen.
.